Les petites clarinettistes

 
De klarinet wordt gerekend tot de houten blaasinstrumenten. Al vanaf 5 jaar kan men op de kleine klarinet les krijgen. Joost van Balkom heeft een speciale methode geschreven, waardoor ook kinderen die nog geen noten kunnen lezen bij hem les kunnen krijgen. Bij "de wissel"is het mogelijk instrumenten te huren. Natuurlijk geldt hiervoor: zolang de voorraad strekt!
 
Deze cursus geeft Joost ook als kort lopende cursus voor groep 2, 3 en 4 van de basisschool. In 5 lessen leren de kinderen de klarinet kennen. De cursus is low budget, kost ongeveer € 5,00 per persoon per les en dit lesgeld is inclusief bruikleen van een klarinet en lesmateriaal. De cursus kan alleen maar van start gaan bij voldoende deelnemers: minimaal 6 leerlingen moeten zich hiervoor inschrijven. 

Kleurinette
 
Klarinetles op instrumenten met mooie felle kleuren. Wie wil dat niet? Op de kleurinette kan men les krijgen vanaf ongeveer 8 jaar. Het hangt natuurlijk af van de lichaamslengte van de jonge leerling. Ook voor deze cursus geldt: Noten lezen is niet nodig.
 
Proefles
 
Voordat een leerling een definitieve keuze maakt biedt Joost u een proefles aan. Joost kan dan advies geven of een instrument voor u of uw kind geschikt is. Wij raden aan om, wanneer u interesse toont, daarna een orientatie reeks van 10 lessen te nemen.