Sinds 2011 geeft Joost klarinetles bij het Centrum voor de kunsten Eindhoven. Hij heeft voor het CKE twee cursussen ontwikkelt: Kleurinette en les petites clarinetistes. Voor meer informatie: www.cke.nl


Klezmer les

Vanaf september 2017 is het mogelijk om in Eindhoven op het CKE bij Joost Klezmer lessen te krijgen. Ieder instrument is van harte welkom. Handigheid en noten lezen zijn wel een vereiste! Opgeven kan via www.cke.nl cursuscode 10545.

Les Petites clarinettistes

Klarinet kun je al vanaf je vijfde of zesde jaar leren. Je begint dan op een kleine klarinet. Noten hoef je niet te kunnen lezen. Dat leer je spelenderwijs: Joost heeft daar een speciale methode voor geschreven. De kleine klarinet, ook wel es klarinet genoemd, hoef je niet zelf aan te schaffen: Bij het CKE kun je deze klarinetten huren. 

Kleurinette

Vanaf je zevende of achtste jaar kun je ook les krijgen op een mooie gekleurde klarinet: je hebt ze in het blauw, groen, geel, paars... Je hoeft ze niet zelf aan te schaffen: Bij het CKE kun je ook deze klarinetten huren.

Bes- of gewone klarinet

Natuurlijk kun je ook les krijgen op een zwarte klarinet. joost geeft klarinetles op alle niveaus, van beginner tot aan gevorderd, aan jong en oud. 

Basklarinet

De basklarinet is één van de grootste klarinetten en het CKE heeft er enkele in het bezit die gehuurd kunnen worden. Joost gebruikt voor de basklarinet een speciale methode. Natuurlijk hangt het van je postuur af of je op dit instrument kunt spelen. Vraag een proefles aan en je weet het zo!

Bijzondere projecten CKE

Serious Request: Ieder jaar gaat hij samen met collega's van het CKE rondom kerstmis op straat muziek maken met leerlingen met de bedoeling om geld op te halen voor serious request.

Wereld Muziekdag: Natuurlijk mag de klarinet als volksmuziek instrument niet ontbreken aan de wereldmuziekdag die ieder jaar in Eindhoven wordt gehouden.